טיפול בהורות והדרכת הורים

טיפול בהורות זוהי גישה אינטגרטיבית לטיפול בבעיות רגשיות והתנהגותיות של ילדים באמצעות הוריהם
בטיפול בהורות נתפס ההורה כסוכן השינוי העיקרי בתהליך, כשותף חשוב והכרחי, והוא מגויס לתפקיד תוך דגש על חשיבות הקשר שלו עם הילד, ותוך כיבוד האכפתיות והאחריות שלו.
בטיפול אנו נעים על פי הצורך בין הגישה ההתנהגותית לדינאמית במטרה לאפשר את הקישור בין מטרות ההורה, חווית ההורות שלו ועולמו הפנימי, לבין התנהגותו במפגש עם מאפייני ילדו, עולמו הפנימי והתנהגותו.

מה ההבדל בין טיפול בהורות להדרכת הורים?

בשונה מהדרכת הורים, אשר לרוב תסתפק במתן הסברים והמלצות שמצליחים לעבור הפנמה ויישום רק אצל חלק מההורים,
טיפול בהורות עונה על הצורך של רבים בתהליך מורכב יותר, שיאפשר להם לקבל, להפנים ולשנות תפיסות, רגשות והתנהגות בקשר שלהם עם ילדיהם.
הטיפול בהורות ממוקד ומכוון לבעיה הספציפית הקשורה לילד, ולכן שונה מטיפול פרטני להורה ונוגע רק בנושאים הקשורים לבעיה זו.

הילדים שלנו הם האוצר הכי גדול שלנו

ובכל זאת לצד האהבה הגדולה, אנו מוצאים את עצמינו לא פעם מרגישים מוצפים, זועמים ונחרדים מול התנהגויות מסויימות של הילד שגורמות לנו להרגיש חסרי אונים ובתחושה של פער ביכולתינו לפעול עימם כפי שבאמת היינו רוצים.

לכל הורה ההיסטוריה, התובנות והתקוות עימן מגיע להורות, המושפעות מחוויותיו כילד, נער, בן זוג והורה.

לחוויות אלו, שנחקרו רבות, השפעה מרובה על הקשר אותו אנו מפתחים עם ילדינו, וכאשר איננו מודעים לכך, יכולתינו לזהות אותם מוגבלת והתחושה שעולה נחווית כחסרת שליטה אל מול הילד.

בטיפול בהורות אנו מזהים ומעמיקים במקומות בהם אנו נפגשים עם מצוקה בתוך המפגש עם הילד, תוך שימוש בכלים לעיבוד החוויה, החזרת תחושת היציבות והביטחון בהורות שלנו, וחיזוק כוחותינו כהורים, להפרדה בין צורכינו לצרכיו היחודיים של הילד שלנו והיכולת לראות א המענה לו זקוק.

אז איך זה בעצם עובד?

בפגישה הראשונה נשוחח על הסיבות בגינם אתם חשים צורך בעזרה, בסימפטומים השונים שעולים ובקשר שלכם עם הילד/ה ותחושתיכם העולות לצידו. במקרים בהם אשמע כי לצד הסימפטומים של הילד, עולה שאלה לגבי יכולת הויסות הרגשי של ההורה בתוך האינטרקציה, כאב, חרדה או כעס גדולים שעולים בשגרת היומיום אל מול התנהגותו של הילד ותחושת ההורה כי אנו פועל כפי שהיה רוצה לפעול, אוכל להמליץ כי נעבוד גם בנפרד על מקומו של ההורה בקשר עם ילדו וטיפול בהורות.

בפגישות אלו נבין יחד, מהם הטריגרים המעוררים מצוקה אצל ההורה, ובאמצעות עבודה ממוקדת בגישת EMDR נמצא יחד את המקור לטריגרים אלו ונעבד אותו תוך מתן כלים לעבודה עצמית ולעבודה עם הילד וחיזוק האמונה של ההורה בכוחותיו וביכולתו להשפיע.

למי זה מתאים?

לאורך השנים עבדתי עם הורים לילדים שסובלים מחרדות, קשיי שינה, קשיי פרידה, קשיי גמילה, התקפי זעם, מצבי רוח לא מווסתים ועוד.

בפגישות עם ההורה, נוודא כי אכן ישנה התקדמות עם הבעיות שהציג הילד והשפעתם מיטיבה על רווחתם הנפשית של הילד וההורה.

עלי להדגיש, במקרים רבים, עבודה עם ההורים תספיק ותענה על הצורך של הילד בעזרה. עם זאת, לעיתים אבקש לקיים טיפול פרטני/ דיאדי בשיתוף הילד והכל בהתאם למטרות הטיפול.

מתלבטים? לא בטוחים? מוזמנים ליצור עימי קשר ולהתייעץ.

רוצים לקרוא יותר על טיפול בהורות? מוזמנים לקרואו כאן

צ'וגיאם טרונגפה

"מתחת לפחדים שלנו ניתן למצוא את העצב...
זו תחילת הדרך להשתחרר מהם."

דילוג לתוכן