הפנייה לטיפול רגשי אינה פשוטה, ולעיתים רבות מצריכה את האומץ בהכרה כי אני זקוק/ה לעזרה ואת גיוס האנרגיה הדרושה למציאת טיפול.
השוק המוצף במטפלים ובגישות שונות יכול לבלבל ולהקשות על הבחירה ועל הכיוון בו אני רוצה להיות מטופל וכן לא מעט חששות יכולים לעלות לגבי יכולתי להיעזר, יכולת המטפל לעזור לי, גיוס האנרגיה, הזמן והמשאבים הכלכליים הנחוצים לטיפול ועוד.
אז מתי בכל זאת פונים לטיפול?
מנסיוני ישנן שתי סיבות עיקריות לפנייה בטיפול:
משבר אקוטי שפוגע בתפקוד השוטף:
מצבים כגון: דיכאון, פוסט טראומה וחרדות יכולים לפגוע בתפקוד השוטף של האדם בסביבת עבודתו, משפחתו ובקרב חבריו.
במצבים כגון אלו, ירגיש האדם כי חייו השתנו מן הקצה אל הקצה, כי אינו מכיר את עצמו ואת הדרך בה פועל וכי הוא זקוק לעזרה מיידית בנושא.
פגיעה באיכות החיים וביכולת להגשים את חיי כפי שאני רוצה לאורך זמן:
ישנם לא מעט מצבים בהם אנשים שואפים לאורח חיים שונה ממה שהם מצליחים להשיג בפועל ואינם מבינים מדוע.
מצבים כגון: קשיים בעבודה, קשיים בלימודים, קשיים בזוגיות, באינטרקציות חברתיות ועוד יכולים להשפיע על הבטחון והדימוי העצמי שלנו בסביבות השונות ולהפריע לנו להגשים את חיינו כפי שאנו מאמינים שאנו יכולים.
לאורך החיים, אנו מפתחים תבניות שונות של התנהגות וחשיבה מתוך החוויות אותן עברנו ומתוך ההתנסויות בהן למדנו להתמודד בצורות שונות.
כאשר אחת מתבניות אלו, שבעבר סייעה לנו רבות, כבר אינה מסייעת ואפילו מפריעה, נתקל האדם בבעיה וברצון להתמודדות שונה.
בתוך הטיפול, אנו מבינים מה הצרכים העולים ומזהים את המקור לתבניות שנבנו על מנת לאתר דפוסי יחסים והתנהגות שניתן לעבד מתוך חוויות העבר ולאחר העיבוד לאפשר את פירוק תבניות אלו והקמת תבניות מחשבה והתנהגות מחודשות המתאימות יותר להווה ולאדם המתחזק.
אם אתם מתלבטים או לא בטוחים שאכן טיפול רגשי יוכל לסייע לכם,
אני מזמינה אתכם לשוחח עימי ובשיחת הטלפון הראשונית נוכל להבין יחד האם ישנו מקום לטיפול רגשי
או הפניה לאפיק אחר.